BCM Slika 1

BCM

Objektivna določitev tekočinskega statusa je klinično zelo pomembna v vseh fazah terapije kronične in akutne odpovedi ledvic. Trenutno se stopnja hiperhidracije ocenjuje s pomočjo kliničnih simptomov, kot so npr. povišan krvni tlak, težave pri dihanju ali edemi. Ti simptomi pa se pogosto pojavijo šele pri veliki hiperhidraciji in imajo poleg tega lahko druge, ne le s tekočino spodbujene vzroke.

Aparat BCM - Body Composition Monitor podpira zdravnika pri ocenjevanju tekočinskega statusa z bioimpedančno-spektroskopskomeritvijo sestave telesa, s katero lahko določimo stopnjo hiperhidracije. Poleg tega so navedena referenčna območja zdrave populacije iste starosti in spola, kar omogoča hitro in preprosto interpretacijo rezultatov meritev.
Poleg tekočinskega statusa aparat določi tudi prehranjenost bolnika.
Ravno v zadnjih letih se povečuje zavedanje pomembnosti prehrambenega statusa pri ledvični nadomestni terapiji. Tako se pogosto zmanjšanje aktivne telesne celične mase neprepoznavno nadomesti s skladiščenjem vode, pri čemer teža bolnika ostane enaka.
Aparat omogoča kontinuirano nadzorovanje sestave telesa in z indeksoma LTI (Lean Tissue Index) in FTI (Fat Tissue Index) da na razpolago objektivno mero prehrambenega statusa. Poleg tega aparat BCM - Body Composition Monitor omogoča hitro in zanesljivo določitev distribucijskega volumna sečnine za izračun dializnega odmerka (kt/V).

Aparat BCM - Body Composition Monitor je namenjen pregledovanju in nadzorovanju bolnikov z ledvičnimi boleznimi v okviru dializne terapije in zunajtelesnih terapij. Uporabljate jo lahko v dializnih centrih, klinikah, zdravniških ordinacijah ali na področju domače dialize.

© Nefrodial d.o.o. | Izdelava spletne strani